Piispa *

Ennakkoluuloja, kipakkaa sanailua, tuskallista tempoilua, huumoria ja intohimoisia hetkiä.

Volter Helakorpi on Suomen nuorin piispa.  Doris Vuoti on pian Suomen vanhin teologian opiskelija, ellei hän saa graduaan tehdyksi.

Seksin ja viinanhuuruista elämää viettänyt Doris on päättänyt ryhdistäytyä ja hän on aloittanut gradunsa tekemisen. Hänen aiheenaan on naimattomien pappien seksielämä. Siten hän on lähettänyt haastattelupyynnön myös tuoreelle, naimattomalle piispa Helakorvelle. 

Doris on silti täydellisen ällistynyt, kun Helakorpi suostuu hänen haastateltavakseen. Anonyymisti tietenkin.

Vielä ällistyneempi Doris on, kun hän huomaa, että kaikki kirkonmiehet eivät ole rasittavia kiihkouskovaisia. Kiihkeitä kyllä, uskovaisuudestaan huolimatta. Itse asiaassa niin kiihkeitä, että Doriksen periaatteet itsenäisyydestä ja parisuhteilun epäterveellisyydestä alkavat yllättäen romuttua.

Mutta mitä tuumaa piispa Helakorpi? Doris kun ei ole varsinaisesti mitään ihannetyttöystävämateriaalia sellaisessa asemassa olevalle miehelle. Vielä vähemmän, jos Volter tietäisi Doriksen synkimmän salaisuuden.

167 s. (A4) isbn 978-952-69623-6-8

4,50

ISBN- 978-952-69623-6-8 Osasto: Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , ,

Ennakkoluuloja, kipakkaa sanailua, tuskallista tempoilua, huumoria ja intohimoisia hetkiä.

Volter Helakorpi on juuri valittu Suomen nuorimmaksi piispaksi, vaikka hän ei ehkä osaakaan olla niin diplomaattinen kuin tietyt piirit piispalta odottavat. Karismaa ja ihmissuhdetaitoja Volterille kuitenkin on suotu huomattavasti enemmän kuin keskiverto kirkkoherralle, ja ne apunaan hän on edennyt asemaan, jossa hän nyt on.

Teologian opiskelija Doris Vuoti on tunnettu kiihkeästä itsenäisyydestään, tahallisen provosoivista mielipiteistään, innokkaasta bilettämisestään ja vilkkaasta seksielämästään. Hän on viimein päässyt juhlimiseltaan valmistelemaan graduaan, ja koska hänen aiheenaan on naimattomien pappien seksielämä, pohjana hänen tutkimukselleen toimivat kirkonmiesten ja -naisten haastattelut, jotka toteutetaan anonyymisti - tietenkin.

Vaikka Volter on naimaton, villeimmissä unissaankaan Doris ei kuvitellut, että tuore piispa suostuisi osallistumaan hänen tutkimukseensa. Toisin kuitenkin käy, ja Doris matkustaa Turkuun Volteria haastattelemaan.

Heti ensitapaamisella jokin Volterissa häkellyttää sanavalmiin Doriksen perinpohjaisesti. Oikeastaan aika monikin asia. Kun vielä sattuu niin ikävästi, että Volterin täytyy perua haastattelu, ennen kuin se ehtii alkaakaan, Doris suostuu miehen pyynnöstä jäämään yöksi ja tekemään haastattelun seuraavana päivänä.

Sinä yönä tapahtuu jotain outoa ja uskomattoman kiihdyttävää. Sellaista, mitä vastaan Volter yrittää taistella. Sellaista, mitä vastaan Doris ei missään tapauksessa halua taistella.

Doris ymmärtää hämmentävän nopeasti, että hän on kohdannut jotain, mitä hän ei ole koskaan ennen kohdannut. Jotain, mihin hän ei ole oikein uskonutkaan.

Hän rakastuu.

Mutta miten arveluttavista mielipiteistä, seksistä ja bailaamisesta tunnettu nainen voi voittaa piispan sydämen? Varsinkin, jos hänellä on salaisuus, joka on paljon häpeällisempi kuin hänen pinnalliselta vaikuttava elämäntyylinsä.