Kustannussopimus!

Julkaistu

16.8.2021

Hei kaikki!

Nyt on saavutettu virstanpylväs, jota en uskonut näin nopeasti tulevan vastaan.

Sain kesällä yhteydenoton World Audio Publishing Internationalista, jossa ehdotettiin yhteistyötä kirjojeni äänikirjoiksi tuottamisesta. Olin utelias, mutta en oikeastaan osannut ottaa koko asiaa ihan todesta. Kaivoin kuitenkin tietoa WAPI:sta ja kas, sehän on ihan todella pätevä tekijä äänikirjamaailmassa ja osa vanhaa tanskalaista, jo 1700-luvulla perustettua kunnianarvoisaa Gyldendal-kustantamoa.

Kesälomat viivyttivät prosessia kuukauden verran, mutta nyt on lomat lusittu ja paperit allekirjoitettu. Alun äänikirjakeskustelu muuttui ajan kuluessa ja mukaan tuli keskustelu e-kirjoista ja käännösoikeuksista. Nyt solmittuun sopimukseen kuuluvat sekä ääni- että e-kirjat ja käännösoikeudet kuudelle kielelle (ruotsi, norja, tanska, espanja, venäjä, puola). Käännösoikeudet kuulostaa tietysti hienolta, mutta asiaan kannattaa suhtautua kärsivällisesti, kun tietää miten haastava käännettävä suomi on. Tarkoitan siis, että suomesta toiselle kielelle kääntäviä ammattilaisia on vähän. Ja vaikuttaahan asiaan varmaan myyntikin.

Sopimuksen myötä edessä on myös oman kaupan perkaaminen. Tuotanto katoaa vielä tänä syksynä omasta kaupasta, kun tarinat julkaistaan uuden kustantajan toimesta tai ainakin niiden hinta muuttuu merkittävästi. Joka tapauksessa esim. Tuomari ilmestyy normaalisti loppuun sivuillani ja julkaisen täällä uusien tarinoiden ensimmäisen luvun (ehkä toisenkin) kuten ennenkin.

Nyt on sitten jännää nähdä, miten kirjan tuotanto tosiammattilaisten käsissä tapahtuu. Kirjoihin tulee uudet kannet ja tietysti on kiinnostavaa myös nähdä (tai kuulla), millaisen lukijan tarinat saavat. Olen jo oman toiveeni kertonut – ettei hommiin oteta liian eläytyvää lukijaa. Minulla kun on tapana revitellä varsinkin seksikohtauksissa ihan ylenpalttisesti ilman, että lukijakin vielä huohottaa tai ähkii mukana.:D

Ja nyt täytyy myöntää vielä yksi juttu. En ole ikinä kuunnellut yhtään äänikirjaa. Sekin on siis jatkossa edessä.

Kiitos kaikille ihanille lukijoilleni, jotka ovat kannustaneet minua ostamalla tuotantoani ja erityisesti niille, joilta olen saanut palautetta viestien muodossa. En olisi koskaan Satakieltä aloitellessani ajatellut, että joku muukin mahdollisesti haluaa lukea fantasioitani ja vaaleanpunaisia unelmiani kirjallisessa muodossa.

Voi olla, että ajan kuluessa myös Lilyn blogissa olevat tarinat katoavat ja muokkaan niistäkin kirjat joko omaan kauppaan tai kustantajalle. Sitä en kuitenkaan tee ihan heti tänään, joten jos olet uusi lukija, muutama kokonainen vaikkakin melko hiomaton tarina löytyy osoitteesta Tarinoiden taustalla – Lilith pohtii ja muistelee. Tarinat löytyvät arkistosta.

Mukavaa elokuista viikkoa toivotellen

Lilith

Lue lisää tarinoita

Opettaja 🔥🔥

Heräsin hitaasti ja vastentahtoisesti, kun aurinko tuntui häikäisevän, vaikka silmäni olivat vielä kiinni. Suuni maistui happamalta, silmäni tuntuivat turvonneilta ja ohimoissani jyskytti. Tapailin muistikuvia edellisillalta, ja kun tavoitin ne, vatsaani viilsi häpeä...