Juhlat 1. luku ūüĒ•

Julkaistu

27.11.2021

Juhlien ensimmäinen luku on vähän kuin teaseri. Sankari ei vielä esiinny siinä, mutta asetelma tulee selväksi. Poikkeuksellisesti julkaisen tarinasta myöhemmin kakkosluvunkin ilmaiseksi. Se tapahtuu sitten, kun laitan ensimmäiset maksulliset luvut myyntiin. Toivottavasti pidät tarinasta Рja toivottavasti jaksat vielä vähän odottaa!

t. Lilith

 

‚ÄĒ Daniel Aalto on erinomainen esimerkki siit√§ moraalisesta rappiosta, jota naisiin liiaksi vetoava ulkon√§k√∂ ja paksu lompakko synnytt√§√§. Jokainen on varmasti kuullut Aallon yhti√∂ns√§ nimiss√§ j√§rjest√§mist√§ orgioista, joita kainosti markkinointitapahtumiksi kutsutaan ja julmista karsinnoista, joita niihin haluaville ihmisille j√§rjestet√§√§n. On erikoista, ett√§ viel√§ t√§n√§kin p√§iv√§n√§ my√∂s suomalainen nainen hakeutuu tieten tahtoen rikkaan, hyv√§nn√§k√∂isen miehen seuraan ja antaa t√§m√§n tehd√§ mit√§ vain siin√§ toivossa, ett√§ samainen kaksilahkeinen poimii juuri h√§net lis√§√§ntymist√§ ja h√§√§kelloja varten‚Ķ‚ÄĒ

Puhelimeni heräsi hälyttämään ja raivokas koneen takomiseni keskeytyi. Eipä sillä, että olisin aivan tosissani kirjoittanut. Kunhan päästelin höyryjä kuunneltuani pikkusiskoni Vanessan epätoivoista vuodatusta koko edellisillan. Toisin kuin sisareni, minä en ollut kaikkialla hypetetyn Daniel Aallon fani ja olin keksinyt paheksunnalleni monenlaisia epävirallisia kirjallisia kanavia, kun kukaan ei ollut innostunut julkaisemaan kriittistä juttua Aallosta tai tämän limaisista bisneksistä.

Vanessa oli pörrännyt jo pari vuotta tiiviisti siellä, missä Aallon huhuttiin liikkuvan. Somen kuumimman deittisovelluksen Sexusin luoja matkusti paljon, mutta hän asui edelleen useita kuukausia vuodesta Suomessa, ja sisareni oli vasta muutama viikko sitten onnistunut yhyttämään miehen seurueen yhdessä Helsingin trendikkäimmistä klubeista ja saanut joltain seurueen jäseneltä kutsun jatkoille. Ilta oli poikinut pääsyn Aallon eksklusiiviselle postituslistalle. Sen kautta Vanessa sai tiedon miehen tai virallisesti tietysti hänen yhtiönsä järjestämistä paheellisista, seksinhuuruisista bileistä, juhlista ja illanvietoista, joita vietettiin maailman jokaisessa kolkassa.

Ja bileitähän riitti. Huhujen mukaan Daniel Aallolla oli tolkuton viinapää ja pohjaton seksinnälkä, jota hän tyydytti yhtä pohjattomalla määrällä naisia, joista jokainen oli yhtä kertakäyttöinen. Kohteen saavuttamattomuus ei Vanessaa lannistanut, päinvastoin. Pikkusiskollani oli rautainen itsetunto ja hän uskoi aivan tosissaan, että kun hän vain kiemurtelisi Aallon tietoisuuteen, mies nöyrtyisi ajan kanssa ja tarjoaisi hänelle ehkä jopa vaimon virkaa. Siitäkin huolimatta, että Aalto oli 38-vuotias, eikä ollut koskaan erehtynyt edes kihloihin kenenkään kanssa.

Vilkaisin kännykkäni näyttöä ja huokaisin tympääntyneenä. Vanessa ei ilmeisesti ollut saanut avautua tarpeekseen. Hän oli huutanut ja raivonnut ja aina välistä punnertanut itkua, koska ei ollut kuullut mitään hakemuksestaan Sexusin kymmenvuotisjuhlallisuuksiin. Kun olin yrittänyt puhua hänelle järkeä ja muistuttanut, ettei Daniel Aalto tai Sexus ollut koko maailma, Vanessan poru oli kasvanut ekspotentiaalisesti.

Annoin puhelun mennä vastaajaan ja marssin jääkaapille uutta vissylasillista hakemaan. Vanessan ansiosta minulla oli päänsärkyä ja krapula, sillä sisareni kitinää ei voinut parhaalla tahdollakaan kuunnella selvin päin. En aikonut ruveta ryyppäämään tänäänkin, mutta se minua uhkaisi, jos avaisin taas linjan ja kuuntelisin lisää ruikutusta.

Vanessa halusi olla kaunis, seksikäs ja suloinen, ja hänen kunnianhimoisin tavoitteensa oli löytää varakas mies. Hän julkaisi Instagramissa ja Sexusissa bikinikuvia, joissa hän pyllisteli eri asennoissa kymmenien tuhansien seuraajiensa iloksi ja jos arvostelin hänen elämänarvojaan, hän ilmoitti minulle elävänsä tasa-arvoisen naisen unelmaa. Omien sanojensa mukaan hän pukeutui tai jätti pukeutumatta tunteakseen olonsa seksikkääksi ja siten vahvaksi, itsenäiseksi naiseksi.

Olin kysynyt pari kertaa, olisiko hän tuntenut itsensä poikkeuksellisen vahvaksi liian pienissä liivikupeissa ja perse paljaana, jos miehet olisivat pitäneet erityisesti toppahaalareihin pukeutuneista naisista tai jos hän olisi maailman ainut ihminen. Sisareni oli tuhahtanut ja syyttänyt minua epärealismista ja hiusten halkomisesta. En ollut viitsinyt jatkaa turhaa taistelua, eikä minun kannattanutkaan.

Jos en ymmärtänytkään, miten itsensäpaljastelu, rintojen vilauttelu ja string-takamus edistivät naisen ja miehen yhdenvertaisuutta, Vanessan maailmassa niillä edettiin yhtä sutjakkaasti kuin Harvardista valmistunut tähtioppilas haluamallaan alalla. Ikävä kyllä, maailmassa vain oli runsain mitoin kilpasisaria, ja kauneus oli katsojan silmässä. Ilmeisesti näihin seikkoihin oli kilpistynyt Vanessan haave Sexusin kymmenvuotisjuhlista.

Kaadoin itselleni uuden lasillisen kivennäisvettä, kun puhelimeni alkoi taas laulaa. Käännyin alistuneena kohti työpöytää. Ehkä olisi parempi antaa Vanessan purkaa mieltään viisi minuuttia, ennen kuin puhelimeni tukkeutuisi viesteistä.

En ehtinyt muuta tehdä kuin nostaa puhelimen ja avata linjan, kun Vanessan kiihtynyt pulputus kantautui korviini.

-Mä pääsin sinne! Mä pääsin! Mä sain tänään puhelun Danielin assarilta!

-No mutta onneksi olkoon, huokaisin helpottuneena.

Minunkin elämäni olisi huomattavasti helpompaa, kun sisareni saisi tahtonsa läpi.

-Mä en kumminkaan voi mennä!, Vanessa parahti dramaattisesti.

Tyytyväisyyteni lopahti vielä dramaattisemmin. En pystynyt hillitsemään itseäni, kun ärähdin:

-Mitä helvettiä sä nyt hourit? Sinnehän sä oot halunnu koko ajan…

-Viola kuuntele. Tässä tuli mutka matkaan, sisareni keskeytti.

Hän piti aivan selvästi taidepaussin, ennen kuin jatkoi:

-Susta tulee täti! Mä oon epäilly tätä nyt vähän aikaa ja…mä oon raskaana! Mä tein just testin ja se voi aivan hyvin olla Danielin lapsi.

Suljin silmäni, kun vatsaani väänsi inhottavasti. Näytti siltä, että vaikka kuinka pyristelin, en päässyt eroon Daniel Aallosta. Mies tuntui itse asiassa hiipivän vain lähemmäs ja lähemmäs.

Ensin oli tullut Sexus, seuraavaksi Aallon yhdessä suomalaisen pelitalon kanssa ideoima konsolipeli Infamous ja niiden myötä kaikkialla rönsyilevät lehtijutut. Sitten minua seitsemän vuotta nuorempi sisareni oli iskenyt silmänsä Suomen mittakaavassa harvinaistakin harvinaisempaan ilmiöön, hyvännäköiseen miljardööriin. Piinani oli kasvanut uusiin ulottuvuuksiin. Ja nytkö minusta oli tulossa Daniel Aallon lapsen täti?

Minulla oli tapana olla rehellinen itselleni ja minun oli myönnettävä, että Danieliin kohdistamallani vihamielisyydellä saattoi olla osin henkilökohtainen motiivi. Se vain oli ajan saatossa hukkunut kaikilta muilta paitsi minulta ja parilta lukioaikaiselta ystävältäni.

Daniel oli sijaistanut lukiossa matematiikan opettajaamme pari viikkoa. Se oli tapahtunut, ennen kuin hän oli saanut tietää olevansa amerikkalaisen miljonäärin avioton lapsi, ainoa jälkeläinen ja perijä. Mies oli ollut aivan tavallinen tallaaja, ja silti sukat olivat pyörineet jaloissani.

Ei. Enemmän. Olin ollut suorastaan nöyryyttävän haltioitunut. En ollut muistanut yhdestäkään matematiikan tunnista mitään järjellistä. Vain yksityiskohtia Danielin kasvoista, lähes valkoisista hiuksista, hoikasta pitkästä vartalosta ja harvinaisen tummansinisten silmien ilmeestä.

Tunne ei ollut ollut molemminpuolinen. Daniel ei ollut edes huomannut minua ja…Piste.

Palautin harhailemaan lähteneet ajatukseni Vanessan kiihtyneeseen selostukseen ja tulitin niin maltillisesti kuin suinkin:

-Monennellako kuulla sä oot? Ja koska sä oot Aallon kans pannu? Mikset sä oo kertonu? Miksi sä ylipäänsä teet testin vasta nyt?

Vanessa vaikeni hetkeksi ja vastasi sitten hieman ärtyneellä äänellä:

-Siksi, että mä en ollu varma, miten mä suhtaudun äitiyteen. Nyt oli vaan pakko tehdä se testi, kun niissä bileissä on jotain haasteita, jotka ei sovi raskaana oleville. Ja sulle mä en kertonu, koska sä osaat olla niin rasittava moraalitantta! Se tapahtui silloin niillä jatkoilla, kun mä bongasin sen seurueen Sofian kans. Me siirryttiin isolla porukalla yhteen hotellisviittiin ja no…se oli hurjaa!

Minun oli vaikea uskoa, että Danielin kaltainen mies liehuisi ilman ehkäisyä Helsingin yössä ja minun oli pakko tarkistaa:

-Ja te ette käyttäny muka kortsua? Oliko se kännissä tai jotain?

-Olihan se kännissä kuin käki, mutta kyllä me silti käytettiin. Mutta kyllähän sä tiedät, ettei kortsukaan ihan satavarma oo.

Niinpä. En ollut yhtä vapaamielinen kuin sisareni, mutta minäkin olin saanut huomata, että joskus kondomit repesivät tai lipesivät paikoiltaan. Olisi silti luullut Danielin kaltaisen elostelijan tietävän, miten kumi asetettiin paikoilleen Рumpihumalassakin.

-Ja Danielko on ainut vaihtoehto? Etkö sä oo maannu kenenkään muun kans?, kysyin epäluuloisesti.

Jos minä olin moraalitantta, Vanessa kävi helposti Babylonin portosta. Hiljaisuus kesti muutaman sekunnin liian pitkään ja suustani livahti paheksuvasti, ennen kuin ehdin estää:

-Kuinka monta isäehdokasta sillä lapsella on?

-Daniel on ainoa järkevä vaihtoehto!, Vanessa kiljaisi loukkaantuneena.

Minä en antanut periksi. Itse asiassa aloin hermostua Vanessan lapselliseen laskelmointiin.

-Niin varmasti. Jos varallisuutta ja ulkonäköä katotaan. Mutta kun se ei vaan mee niin, että sä saat valita sun lapselle isän, jos sä oot paneskellu puolta maailmaa!

-Mä en oo paneskellu puolta maailmaa! Mäki vaan olin vielä aamulla aika kännissä ja silloin mä saatoin antaa vahingossa sen henkivartijalle. Ja sitten oli yks Joni, mutta ei sillä nyt oo väliä.

√Ą√§neni tihkui ivaa, kun herutin:

Vahingossa? Ymmärrätkö sä sen sanan merkitystä? Mun tietääkseni vahingossa voi törmätä johonki ihmiseen tai vaikka tiputtaa avaimet. Mutta mä en oo ikinä kuullu, että nainen voi  vahingossa antaa pillua!

Vanessan murjotus oli käsinkosketeltavaa, vaikka hän ei heti sanonut mitään. Kun hän viimein puhui, hänen äänensä oli hyytävä.

-Et kai sä mitään sellaista käsitä, kun sä et osais pitää hauskaa, vaikka sä vahingossa kävelisit hauskaa päin!

Se tuntui pahalta. Siit√§kin huolimatta, ett√§ Vanessan sanoissa saattoi piill√§ totuuden siemen. √Ąitini oli keskittynyt jo hyvin varhain ihastelemaan Vanessan ulkon√§k√∂√§, ja vastaiskuna sisareni kauneudelle ja iloluonteisuudelle olin keskittynyt nuorempana muunlaisen suosion saavuttamiseen. Olin menestynyt koulussa, toiminut oppilaskunnassa sek√§ peruskoulussa ett√§ lukiossa ja haalinut fiksulta kuulostavia harrastuksia. Olin toimittanut koulun lehte√§, k√§ynyt partiota ja osallistunut nuorille tarkoitetun kerhotilan py√∂ritt√§miseen. Lukiosta valmistuttuani oli hakenut ja p√§√§ssyt opiskelemaan journalistiikkaa Tampereelle, mutta opintoni olivat yh√§ kesken, sill√§ olin viime aikoina saanut yh√§ parempia toimeksiantoja freelancer-toimittajana.

-No. Mä en jaksa nyt kuunnella sun saarnoja. Mä soitan sille assarille ja pyydän Danielia soittaan, Vanessa ilmoitti ylhäisesti.

Odotin jo innolla puhelun päättymistä, mutta sitten päässäni leimahti, kuin siihen olisi iskenyt salama. Mieleeni tunkeutui aivan kutsumatta uskomaton, röyhkeä idea. Aivan poikkeuksellisen häpeämätön suunnitelma.

Haistoin nimittäin yhtäkkiä suuren luokan skuupin. Sellaisen, jollaista kukaan ei ollut hetkeen Suomenmaalla haistanut, ja jotka olivat harvinaisia muuallakin. Päähäni pälkähtänyt ajatus vaatisi minulta ennenkuulumatonta rohkeutta ja kylmäpäisyyttä, mutta jos uskaltaisin toteuttaa sen, voisin saada palkinnoksi…nimeä, kunniaa, rahaa. Rahaa, joka oli aina tiukassa. Ja jos suomalainen lehdistö ei ostaisi juttua, joku saksalainen tai brittiläinen lehti taatusti…

Keskeytin ajatuksenkulkuni kuin veitsellä leikaten. Kaiken tiellä oli vain pikkusiskoni, arvioin nopeasti. Minun pitäisi kysyä Vanessalta, mikä oli riski. Miten suurella todennäköisyydellä Aalto osaisi yhdistää hänen nimensä oikeisiin kasvoihin? Jos todennäköisyys olisi tarpeeksi pieni, voisin lepytellä Vanessan ja suostutella hänet mukaan juoneen. Se saattaisi maksaa minulle prosenttiosuuden jutun tuotosta tai jotain muutakin, mutta mitä väliä sillä olisi?

-No moi sitten! Soita, jos sä haluut saada multa haastattelun, niinku kaikki lehdet koko Suomessa kohta haluaa!, Vanessa leiskautti linjoja pitkin.

Tein päätökseni yhtä nopeasti, kuin olin loistoideani saanut ja kiljaisin:

-Oota!

Vanessa vaikeni ja vedin silmät kiinni happea nenääni, kun aloitin taivutteluoperaationi.

-Ne bileethän alkaa puolentoista viikon päästä?

-Joo.

Sisareni ääni oli epäluuloinen.

-Kuinka paljon sinne tulee väkeä?

-En mä tarkkaan tiedä, mutta haastattelijat puhui kymmenistä. Siellä on Danielin liikekumppaneita ja tuttuja ja sit meitä supersexuseita Рmiten niin?

Kasvoni vääntyivät kuullessani somessa ja netissä levinneen nimityksen. Sexusin suosituimmat ja Aallon omistautuneimmat ihailijat olivat supersexuseita.

-Tietääkö Daniel, keitä kaikkia sinne on tulossa?

-Mihin sä oikein tähtäät? Totta kai sillä varmaan osallistujalista on, mutta tuskin se ehtii mitään ansioluetteloita lukea.

-Osaako se yhdistää sut ja sun nimen?, kysyin toiveikkaasti.

Jos Daniel oli ollut tillin tallin, minulla saattaisi olla mahdollisuuksia.

-Ei me mitään virallisesti ehditty esittäytyyn. Se vaan pyysi mua syliin ja sit sänkyyn. Ja varhain aamulla sen henkivartija tuli hakeen mua, kun Daniel vielä nukkui. Danielilla oli kuulemma tärkeä palaveri heti aamusta…

Vanessa kuulosti jo ärtyneeltä, mutta minua puistatti. Olin melko varma, että henkivartija oli häätänyt samalla tekosyyllä useamman kuin yhden hoidon. Nielin kuitenkin paheksuntani ja kiirehdin pistämään väliin:

-Sitä mä just aattelin. Mitä jos mä meen sun sijasta?

Vanessa hörähti nauruun.

-Ei pahalla Viola, mutta niihin bileisiin oli erillinen haku ja se on ummessa. Mun piti laatia hakemus enkuksi, lähettää video, jutella parin Danielin työntekijän…no, mitä siitä. Tärkeintä on se, että sun pitäis olla jonkin sortin influensseri ja kiinnostunut Danielista ja Sexusista ja muista sen bisneksistä…etkä sä oo. Etkä sä myöskään näytä oikeelta.

Annoin Vanessan pörhistellä sulkiaan kaikessa rauhassa, jotta hän saisi purettua suurinta kiukkuaan. Sitten vastasin niin rauhallisesti kuin innostukseltani kykenin:

-Me näytetään suurin piirtein samalta, jos sä opetat mut meikkaamaan.

Ajattelin nopeasti ja päätin hieman imarrella.

-Siis enhän mä tietenkään yhtä kaunis tai näyttävä oo kuin sä, mutta meillä on samat värit. Mä voisin soluttautua niihin bileisiin ja tehdä jutun. Sellasen, jota kukaan lehdistön jäsen ei saa tehtyä ilman pientä huijausta. Kyllähän sä iteki tiedät, että Daniel ei paljon jakele haastatteluita ja vielä vähemmän kukaan pääsee näkeen sieltä bileistä mitään muuta kuin se päättää tai antaa jakaa. Jos sä suostuisit oottaan, ennen kuin sä ilmoitat sun raskaudesta Danielille…Sellaisesta jutusta voi saada mahtavan korvauksen ja…ja…

Iskin arastelematta Vanessan akilleenkantapäähän.

-Me saadaan valtavasti huomiota. Meistä tulee kuuluisia. Ja sitten…Sitten sua haluaa haastatella jokainen, kun sä vaan kerrot, että sä voit odottaa Danielin lasta. Sun seuraajamäärät alkaa huidella sadoissa tuhansissa. Ehkä miljoonissa.

Vanessa oli aivan hiljaa ja pidättelin hengitystä.

-Daniel voi suuttua, sisareni sanoi epäröivästi.

Totta helvetissä hän suuttuu, ajattelin villi kiihtymys päätä pyörryttäen, mutta minulla ei ollut aikomustakaan pelotella sisartani turhaan.

Kyllä se ymmärtää. Viimeistään sitten, jos siitä tulee sun lapsen isä. Ja jos ei tuu, sä voitat silti, vakuutin varmasti.

-Se on niin seksikäs ja menestyvä…mä aioin just meilata sille…jos se suuttuu, mun pitää löytää joku muu…mä aattelin, että nyt se oppii tietään, kuka mä oon, ja että mut pitää ottaa tosissaan…, Vanessa jahkaili.

-Mutta siinä vaiheessa, kun mun juttu julkaistaan, sä voit bongailla seksikkäitä, rikkaita miehiä ympäri maailman! Koska sulla on rahaa ja sä oot kuuluisa.

Pudotin viimeisen sanan kuin onnenamuletin ja jäin odottamaan. Se oli yhtä vääjäämätöntä kuin dominorivin kaatuminen. Raha, kuuluisuus, seuraajat. Vanessan ajatuskulku oli palikoiden sarja, joka iskeytyi maahan ja muodosti toisiinsa liittyvän kuvion.

Raha, kuuluisuus, seuraajat – ne tulisivat vain uhrauksesta. Vanessan oli uskallettava uhrata Daniel Aalto.

-Kunhan se varmasti on sen arvoista, Vanessa henkäisi.

Tunsin niin pelottavaa voitonriemua, että en suostunut tarkastelemaan sitä tarkemmin Рtyönsin tunteen vain syvälle mieleni varjoihin. Sen sijaan ryhdyin siihen, mikä tuntui yhtä suurelta projektilta kuin kylmän sodan aikaiset vakoiluoperaatiot.

-Sun pitää lainata mulle vaatteita ja opettaa mua meikkaamaan, ilmoitin nopeasti ajatukset jo parin viikon päässä.

-Mun pitää vähän valikoida. Sun rinnat ja pylly on pienemmät kuin mun. Mä en haluu, että sä näytät joltain pyhäkoululaiselta, jos sä esität mua, Vanessa vastasi kirpeästi.

Minun oli vaikea uskoa, että Vanessan vaatekaapista löytyisi mitään, mitä pyhäkoululainen voisi käyttää, mutta pidin suuni kiinni. Sen sijaan avasin Twitterin ja hain Daniel Aallon viimeisimmän päivityksen. Kun näin miehen juuri kirjoittaman postauksen, päättäväisyyteni kuohahti uusiin ulottuvuuksiin.

Have you ever played a #larp version of #infamous? We will. In the infamous anniversary party of Sexus. Read more in Sexus! #infamouslive #danielaalto #sexus #sexusanniversary

Ja tykkäyksiä jotain miljoona.

Nyrpistin inhoten nenääni ja naputtelin nopeasti Aallon päivityksen alle:

YOU DISGUSTING WOMANIZER. I HOPE YOUR TINY DICK ROTS IN HELL!

Oli joskus mukavaa omistaa Twitter-tili, jonka kautta laukoa totuuksia Рvarsinkin, kun tiliä päivitti salaperäinen Sabina Säilä, ei Viola Hovi. Tuijotin vastaustani hetken ja pohdin, oliko hyökkäykseni aavistuksen alta riman. Tottahan minä jotain omaperäisempääkin olisin keksinyt.

Kun kommenttiini kuitenkin kilahti pari tykkäystä siinä silmieni alla, päätin jättää sen häiritsemään Daniel Aallon ihailun loputonta virtaa. Minulla oli parempaakin tekemistä. Kuten ujuttautua Sexusin bileisiin ja laatia kaikkien aikojen paljastusjuttu Daniel Aallosta ja hänen moraalittomista bileistään.

TARINAN TOINENKIN LUKU ON LUETTAVISSA ILMAISEKSI. JOS KIINNOSTUT TARINASTA, LUVUT 3-5 VOI OSTAA TOISEN LUVUN LOPUSTA! TOINEN LUKU L√ĖYTYY TARINAT-OSIOSTA, MUTTA SIIHEN P√Ą√ĄSEEN MY√ĖS SUORAAN T√ĄST√Ą.

Lue lisää tarinoita

JUHLAT jatkuvat parin luvun verran!

Hei pitkästä aikaa! Olen nyt lahtelainen. Puristin muuton noin kuukaudessa, kun asuntoni meni kaupaksi nopeammin kuin osasin kuvitellakaan. Palasimme tyttäreni kanssa Lahteen monestakin syystä, mutta enimmäkseen siksi, että näin tytölläni ovat molemmat vanhemmat...

JUHLAT 6-9 on kaupassa!

Ohhoh, tuntuu kauhean monelta luvulta, mutta niistä osa on tavallista lyhyempiä!:) Viola taiteilee itseinhonsa kanssa ja sitten myös Danielia kohtaan tuntemiaan sekasortoisia tunteita vastaan varsinkin, kun miehen edesottamukset ja tämän firman käytännöt saavat hänet...

Juhlat jatkuvat tämän viikon lopulla

Hei! Olen hieman äkillisesti kiireinen, jos kaikki menee hyvin. Laitoin asuntoni myyntiin pari viikkoa sitten ja kävikin niin, että ostaja löytyi toisella näytöllä. Olen pohtinut jo toista vuotta muuttoa Lahteen varsinkin, kun tyttäreni itse on ottanut muuton esille...

JUHLAT 3-5 kaupassa!

Hei! Ehkä olette jo huomanneetkin, että ensimmäiset luvut Juhlista ovat luettavissa, mutta koska tiedän osan teistä seuraavan Ajankohtaista-osiota, pistän linkin lukuihin vielä tännekin. Näin joulun alla ja pimeän painaessa päälle on ollut kivaa kirjoittaa tarinaa,...

Juhlat 2 ūüĒ•

Todellinen journalisti on rohkea, eikä pelkää suuriakaan haasteita. Hän etsii totuutta pitkäjänteisesti ja kunnianhimoisesti ja on valmis tekemään sen eteen moninaisia uhrauksia. Totuushan ei pala tulessakaan, mutta usein sitä yritetään peitellä ja salata. Toimittajan...